BIOGRAFIE

Sjoek is al vroeg met muziek begonnen. Ze zingt thuis bijna continu, wat niet in dank wordt afgenomen door haar familie. Rond haar 10e krijgt ze enkele jaren klarinetles. Dit is niet helemaal wat ze zoekt; je kan er niet bij zingen! Het grote voordeel is wel dat ze zo noten leert lezen en de opbouw van muziek leert kennen.

Ook rond deze tijd gaat ze zingen in een dorpscantorij. Gelukkig is de dirigente een goede zangpedagoge van de Zeeuwsemuziekschool waardoor ze al vroeg goede technieken aanleert. Vooral het zingen van 4-stemmige cantates van Bach vindt ze “Awesome!”. Na de cantorij komt de jeugdcantorij en zingt ze voor het eerst solo in de kerk.

Op haar 15e gaat ze 2 x bij een bandje zingen (eerst Charlie en daarna Frontpage). Heeft ze net alle teksten geleerd, vallen beide bandjes uit elkaar. Hier baalt ze zo van dat ze zelf een simpel gitaartje koopt en zich de nodige akkoorden aanleert zodat ze onafhankelijk van wie dan ook, lekker kan zingen. Dat doet ze ook veel op b.v. verjaardagen, nu nog steeds.

Na de Middelbare school gaat ze een aantal jaren in het buitenland werken, maar terug op haar 22e begint het hele bandjes gebeuren weer opnieuw. Deze keer vrij succesvol met de 13-koppige (waaronder 6 vrouwen!) funk-rock-formatie CRUSH!

Daarnaast zingt ze in een Jazzband; F16, waar ze prachtige jazzballads en standaards ten gehore brengen. Daarna een Bluesband; de BlackJeansBluesBand; vele slow-blues met een eigenwijze twist. Ze leert veel en geniet. Ze heeft de mazzel steeds met heel goede muzikanten te mogen spelen.

Tussendoor diverse (o.a. studio-) projecten met veel diverse muzikanten, op Schouwen doet ze enige tijd mee met de band Nono Ego, en ze zingt een tijd Backing-vocals bij Gringo.

Na enkele jaren rust waarin ze een gezin start gaat het weer kriebelen. Ze stapt in Absolutely (1,) wat later uitmond in Crash & Burn wat daarna weer uitmond in de band Sjoek! Weer werkt ze samen met heel goede muzikanten en leert weer veel nieuwe invloeden kennen. Het genre is dan vette rock met een melodieuze saus erover.

De rock periode loopt door met de daaropvolgende bands Bloedserieus (met voor haar nieuwe muzikanten) en Absolutely (2) met oude bekenden. Naast het wilde bandgebeuren treed ze af en toe alleen op met orkestbanden op kleine rustige feestjes of bijeenkomsten en doet ze regelmatig studiowerk zoals backing-vocals en orkestbanden inzingen.

Eind 2006 heeft ze het een heel eind gehad met bandjes en vette rock. Wanneer dan ook nog haar dierbare vriend Gert de Meijer overlijdt is het tijd voor haar om zich meer naar binnen te richten. Ze schrijft een nummer voor Gert en brengt dit maart 2007 tijdens Gert’s tribute in een vol Spiegeltheater. Ze wordt begeleid door Tonie van den Buuse, een zeer goede vriend van Gert en een begenadigd speler in de fingerstyle gitaar. Ze gaat muziek opnieuw ervaren en komt uit bij ingetogen, integer en gevoelig werk.

Tonie brengt Sjoek op het idee een CD te maken met hoofdzakelijk eigen werk maar met vooral Puur Sjoek! Het laten horen wie ze is geworden door al haar ervaringen van de afgelopen decennia. Ze begint december 2007 met het in eigen beheer opnemen in de Studio van Paskal Jakobs. Sjak Zwier is de techneut. Haar vroegste nummer komt uit 1975 en haar recentste uit 2008.

De CD is momenteel klaar, en te bestellen onder het kopje “CD”.